Kabak Tarator

Kabak Tarator Tanımı İçin Malzemeler
Ana gereçler;
- 2 adet kabak
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 çay bardağı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı yoğurt ve mayonez yerine 1 yemek kaşığı tahin )
- 1 diş sarımsak
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber yahut isot
Kabak Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabaklar rendelenir.
- Ceviz, çörek otu eklenir.
- Bir tavada kabaklar biraz renk değiştirene kadar pişirilir.
- Bir tabakta soğutmaya bırakılır.
- Üzerine yoğurt, sarımsak, mayonez eklenip karıştırılır yahut tahin konup karıştırılır. (tahinlide yağ yakılmaz)
- En son pul biber ve yağ yakılıp, tabağımıza dökülür ve servis edilir. Afiyet olsun, tavsiye ederim çok lezzetli bir meze oluyor. Ramazan bayramınız mübarek olsun 🙏🤗
Kabak Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



