Kabak Tarator

Kabak Tarator Tanımı İçin Malzemeler

Ana gereçler;

  • 2 adet kabak
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 çay bardağı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı yoğurt ve mayonez yerine 1 yemek kaşığı tahin )
  • 1 diş sarımsak

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber yahut isot

Kabak Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklar rendelenir.
  2. Ceviz, çörek otu eklenir.
  3. Bir tavada kabaklar biraz renk değiştirene kadar pişirilir.
  4. Bir tabakta soğutmaya bırakılır.
  5. Üzerine yoğurt, sarımsak, mayonez eklenip karıştırılır yahut tahin konup karıştırılır. (tahinlide yağ yakılmaz)
  6. En son pul biber ve yağ yakılıp, tabağımıza dökülür ve servis edilir. Afiyet olsun, tavsiye ederim çok lezzetli bir meze oluyor. Ramazan bayramınız mübarek olsun 🙏🤗

Kabak Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Fit Tart / Şekersiz Bebek Tatlısı
Portakal Eşliğinde Spoonful
Pandispanya Keki Tarifi (Videolu)
Ekler
Portakallı Kurabiye
Ramazan Pidesi
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found