Zeytinyağlı Türlü (Sebzelerinin En Hafif Hali)
Zeytinyağlı Türlü (Sebzelerinin En Hafif Hali) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 2 adet patates (küçük boy)
- 1 su bardağı yeşil fasulye (taze ya da dondurulmuş)
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet domates (ya da 1 su bardağı domates rendesi)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- İsteğe bağlı pul biber
Zeytinyağlı Türlü (Sebzelerinin En Hafif Hali) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleştirelim. Sarımsağı ekleyelim.
- Havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika kavuralım.
- Ardından patlıcan, kabak ve biberi ekleyip, karıştıralım.
- Yeşil fasulyeleri de ek edelim.
- Salça ve domatesi ekleyip, 1–2 dakika kavuralım.
- Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip, tuz ve baharatlarla tatlandıralım.
- Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişir. Afiyetle ✨.
Zeytinyağlı Türlü (Sebzelerinin En Hafif Hali) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













