Zeytinyağlı Siyah Fasülye Yemeği

Zeytinyağlı Siyah Fasülye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı siyah fasülye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı organik ketçap
  • 3-4 kol kereviz (ya da kurutulmuş yaprakları)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kişniş( olması koşul değil)
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Göz kararı su

Zeytinyağlı Siyah Fasülye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fasulyelerimizi bir gece evvelden ıslatıyoruz.
  2. Ertesi sabah fasülyelerimizi bir sefer kaynayan bir suda kaynatıyoruz.Aynı kuru fasülye yaptığımız formda.
  3. Kaynayan fasulyelerimizin üzerine çıkan beyazlığı alıp 5 dakika kaynatıyoruz.Daha sonra süzüp yıkıyoruz.
  4. Ben düdüklü tencerede pişirdim isterseniz denetimli bir halde tencerede pişirebilirsiniz.
  5. Düdüklü tencereye sıvı yağını ve küp küp doğradımız soğanları ve tuzunu ek ederek soğanlar karamelize muhtemele kadar kavurma sürecini gerçekleştiriyoruz.
  6. Kavurma işini gerçekleştirdikten sonra üzerine salça, ketçap ve baharatlarımı koyup güzelcene karıştırıyoruz.
  7. Yıkayıp süzülen siyah fasülyelerimizi,düdüklü tenceremize ek edip, tavuk suyumuzu da ekledikten sonra bir tıp yaklaşık 3 dakika daha kavurma sürecini yapıyoruz.
  8. Daha sonra üzerine iki parmak geçecek kadar içme suyu ek edip, düdüklü tenceremizi kapatıp ortalama 25 dakika pişiriyoruz.
  9. Sıcak bir formda servis yapıyoruz isterseniz soğuksa yiyebilirsiniz tarih büsbütün size kalmış.Ağız tadıyla yeme dileğiyle 💕💕💕.

Zeytinyağlı Siyah Fasülye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kırmızı Meyveli Yulaf Unlu Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Trabzon Çikolatası
Terbiyeli Ekşili Sulu Köfte
Pasta Tarifi
Kızarmış Patates Salatası
Pizza
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk
Hdabla | © 2025 |