Güllaç

Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
- Küçük paket güllaç (100 gr)
- 750 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kase ceviz
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı gül suyu (arzuya bağlı)
Üzeri için;
- Ceviz
- Çilek
Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ve şeker tencereye alınır, şeker eriyene kadar ısıtılır (yoğurt mayalandığı gibi).
- Süt kaynar olursa ılınması için bekletelim yoksa hamur olur.
- 1 paket vanilya ek edip karıştıralım.
- Güllaç yapraklarının parlak olan kısmı üste gelecek formda servis kabına koyuyoruz her kat ortası ılık süt karışımını üstüne gezdiriyoruz yarısına gelindiğinde ortasına ceviz serpiyoruz.
- Diğer yaprakları ıslatarak tüm yaprakları bitiriyoruz 2-3 saat dolapta bekletelim.
- Süt başta bol oluyor lakin bekledikçe geçiyor ölçü tam büyük güllaç yaprağı aldıysanız sütlü karışımın ölçüsünü 2 kata çıkarıp uygulayın.
- Üstünü dileğe bağlı süsleyip servis ediyoruz gül suyu katmak isteyen en üste son 2 kepçe süte 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyebilir, afiyet olsun.
Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



