Üzümlü Tatlı Çörek Tarifi
Üzümlü Tatlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 5,5-6 su bardağı un
Üzerine sürmek için;
- Yumurta sarısı
İç harcı için;
- 350 gram çekirdeksiz kuru üzüm
- 4 adet sarı kayısı kurusu
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 portakal kabuğu rendesi
Hamura sürmek için;
- 100 gram tereyağı
Çörekler pişince üzerine sürmek için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzümlü Tatlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, süt, şeker ve mayayı karıştırıp, 5 dk bekliyoruz. Sıvıyağı, tuzu ve unu ek edip güzelce yoğuruyoruz. Yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Kayısıları minik küpler halinde doğrayalım. Üzümlerle birlikte sıcak suda bekletelim ki yumuşasın. Suyunu süzgeçle süzelim, portakal kabuğu rendesi ve pudra şekeri ile karıştıralım.
- Hamur mayalanınca tezgaha biraz sıvı yağı dökelim ve elimizle dikdörtgen formunda açalım. Oda sıcaklığındaki tereyağını sürelim. İç harcını her yere eşit gelecek formda yayalım. Uzun şeritler halinde keselim ve rulo formunda saralım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim. Yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkınca fırça yardımıyla tereyağını sürelim.
- Soğuduktan sonra isteğe nazaran pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun🥰
Üzümlü Tatlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











