Domates Yatağında Şipşak Palamut

Domates Yatağında Şipşak Palamut Tanımı İçin Malzemeler
- Tane orta uzunluk palamut balığı
- 15-20 tane chery domates (ikiye kesilmiş)
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 soğan (ince doğranmış)
- 1 ölçü maydanoz (ince doğranmış)
- 10 tane siyah zeytin
- 10 tane yeşil zeytin
Üzeri için;
- Kıyılmış maydanoz
- Zeytinyağ ve tuz
Domates Yatağında Şipşak Palamut Tanımı Nasıl Yapılır?
- Palamutları temizleyin, ortasındaki kılçığı çıkarın ve her birini üçe bölün. Yavaşça tuzlayarak kenara alın.
- Geniş bir tavaya yahut zeytinyağını ekleyin ve ince doğranmış soğanları ekleyerek orta ateşte soteleyin. Soğanlar pembeleşince ikiye kesilmiş cherry domatesleri ekleyin. Domatesler yumuşamaya başladığında domates püresini ekleyin.
- Karışıma tuz, kırmızı toz biber, sarımsak tozu ve karabiberi ekleyin. Sos biraz yoğunlaşana kadar kısık ateşte pişirin.
- Hazırladığınız palamutları sosun içine yerleştirin. Kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika, balıklar uygunca pişene kadar pişirin.
- Pişmesine yakın siyah ve yeşil zeytinleri ekleyin. Ocağı kapattıktan sonra ince doğranmış maydanozu serpiştirin.
- Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve tuz ekleyin. Ilık ya da sıcak formda servis edilir.
Domates Yatağında Şipşak Palamut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










