Domates Yatağında Şipşak Palamut

Domates Yatağında Şipşak Palamut Tanımı İçin Malzemeler

  • Tane orta uzunluk palamut balığı
  • 15-20 tane chery domates (ikiye kesilmiş)
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 soğan (ince doğranmış)
  • 1 ölçü maydanoz (ince doğranmış)
  • 10 tane siyah zeytin
  • 10 tane yeşil zeytin

Üzeri için;

  • Kıyılmış maydanoz
  • Zeytinyağ ve tuz

Domates Yatağında Şipşak Palamut Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Palamutları temizleyin, ortasındaki kılçığı çıkarın ve her birini üçe bölün. Yavaşça tuzlayarak kenara alın.
  2. Geniş bir tavaya yahut zeytinyağını ekleyin ve ince doğranmış soğanları ekleyerek orta ateşte soteleyin. Soğanlar pembeleşince ikiye kesilmiş cherry domatesleri ekleyin. Domatesler yumuşamaya başladığında domates püresini ekleyin.
  3. Karışıma tuz, kırmızı toz biber, sarımsak tozu ve karabiberi ekleyin. Sos biraz yoğunlaşana kadar kısık ateşte pişirin.
  4. Hazırladığınız palamutları sosun içine yerleştirin. Kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika, balıklar uygunca pişene kadar pişirin.
  5. Pişmesine yakın siyah ve yeşil zeytinleri ekleyin. Ocağı kapattıktan sonra ince doğranmış maydanozu serpiştirin.
  6. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve tuz ekleyin. Ilık ya da sıcak formda servis edilir.

Domates Yatağında Şipşak Palamut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Browni Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sadece Üç Malzemeyle Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi (Videolu)
Muzlu Kakaolu Kek
Reyhan Şerbeti (Videolu)
Lezzetli Peynir Topları
Havuçlu Elmalı Kek
Sütlü Mısır Çorbası (12+ Ay)
Hdabla | © 2025 |