Brownie Kurabiye

Brownie Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı dan 1 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı dan 1 parmak eksik un
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ yahut margarin
  • 180-200 gram bitter çikolata  3-3,5 paket – sütlü de kullanabilirsiniz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay bardağı ceviz (parçalanmış)
  • 1/2 (yarım) paket beyaz çikolata (kırılmış)

Brownie Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtalar tuz, şeker ve vanilin ile çırpın.
  2. Tereyağ ve çikolatayı farklı bir tavada eritin. Lakin yakmamaya dikkat edin. Çikolata ılık kıvama gelince harcın içine aktarın.
  3. Diğer materyalleri de ek edilip koyu kıvamlı bir kek hamuru olana kadar karıştırın.
  4. Sonrasında isteğe bağlı ceviz ve beyaz çikolata modülleri ekleyebilirsiniz.
  5. Dondurma kaşığıyla yahut yemek kaşığıyla yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
  6. Üzerine bastırmayın.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 14-15 dk pişirilir.
  8. Dikkat: süreyi geçirmeyin sertleşir.

Not: dilerseniz soğuduğunda mikrodalga fırında ısıtıp servis yapabilirsiniz.

Brownie Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patlıcan Karnıyarık
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karabuğday Topu
Simit Kebabı (Oruk Kebabı)
Sulu Köfte
Pancar Yaprağı Kavurması
Sebzeli Karabuğday (Greçka) Pilavı (Glütensiz Nefis)
Sütlaç
Hdabla | © 2025 |