Hinkali Gürcü Mantısı

Hinkali Gürcü Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 kg un
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım fincan kadar su

Hinkali Gürcü Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, yumurta ,su ve tuzu kaba alarak hamurumuzu yoğuralım. Biraz sert olucak.
  2. İç harç için soğanları ince ince doğrayalım.
  3. Kıyma, karabiber ,soğan ,tuz ve suyu ekleyip karıştıralım.
  4. Hamuru bezelere ayırıp. Merdaneyle ince olacak biçimde açalım.
  5. İstediğiniz büyüklükte yuvarlak haller çıkaralım. Ben çorba tabağı kullandım.
  6. İç harcımızdan bir yemek kaşığı alıp hamurun içine katalım.
  7. Hamuru katlayarak bohça biçiminde kıvıralım.
  8. Kaynar suda 15 dk haşlayalım. İsterseniz üzerine tereyağında toz biber dökebilirsiniz.

Hinkali Gürcü Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekşili Köfte Çorbası (Yağsız)
Buzluk Böreği
Kozalak Pasta
Salatalık Sushi
Sucuklu Kuru Fasulye
Tuzlu Peynirli Pankek
Hdabla | © 2025 |