Çıtır Lahmacun

Çıtır Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet sarımsak
  • 4 yemek kaşığı domates sos
  • 2 yemek kaşığı karışık salça
  • 1 tutam maydanoz
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • Biraz zeytinyağı ve yarım çay bardağısu

Hamur için;

  • 7 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı su
  • Tuz

Çıtır Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Harcı için kıyma hariç tüm materyalleri blendırdan geçirelim en son kıyma ekleyelim. Üzerine yarım çay bardağı su ekleyelim ve buzdolabına koyalım 1 saat dinlensin.
  2. Hamuru yoğuralım biraz ele yapışsın onu da dinlendirelim hamurdan mandalina kadar modüller koparalım ve açalım içine hazırladığımız içten koyalım ve ister lahmacun makinesi ister tavada pişirelim.

Çıtır Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Beyti Kebabı (En Basitinden/Yalancı)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İsotlu Tavuk Tava
Profiterol Tam Ölçülü
Vişneli Brownie Tarifi (Brownie Tarifi )- Nasıl Yapılır ? (Videolu)
3 Yemek Kaşığı Pastası
Krep Lazanya
Ispanaklı Yeşil Poğaça
Hdabla | © 2025 |