Zeytinyağlı Taze Fasulye (Salçasız, Susuz – Demlendirme Usulü)
Zeytinyağlı Taze Fasulye (Salçasız, Susuz – Demlendirme Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram taze yeşil fasulye
- 3 küçük soğan
- 4 büyük domates
- 2 küp şeker
- Tuz
- Zeytinyağı (göz kararı şişeden gezdirdim)
Zeytinyağlı Taze Fasulye (Salçasız, Susuz – Demlendirme Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fasulyelerin uçlarını kesin, kılçıklarını temizleyin. İsteğe nazaran ikiye yahut üçe bölün.
- Soğanları halka halka doğrayın.
- Domateslerin kabuklarını soyun, küp küp doğrayın.
- Önce tencerenin tabanına halka doğranmış soğanları dizin. Üzerine ayıklanmış fasulyeleri yerleştirin.
- En üste küp doğranmış domatesleri koyun.
- Üzerine tuz, 2 küp şeker ve zeytinyağı gezdirin. (ortalama yarım çay bardağı zeytinyağı önerilir fakat damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz. ).
- Kısık ateşte, yemeğin kendi suyuyla yavaş yavaş pişirin. (yaklaşık 50 dakika 1 saat, fasulyenin cinsine nazaran değişir. ).
- Altını kapattıktan sonra kapağını açmadan en az 1 saat dinlendirin. Bu kademe lezzetin oturması için çok kıymetli.
- Soğuk yahut ılık olarak, üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.
Zeytinyağlı Taze Fasulye (Salçasız, Susuz – Demlendirme Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










