Zeytinyağlı Taze Fasulye (Salçasız, Susuz – Demlendirme Usulü)

Zeytinyağlı Taze Fasulye (Salçasız, Susuz – Demlendirme Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram taze yeşil fasulye
  • 3 küçük soğan
  • 4 büyük domates
  • 2 küp şeker
  • Tuz
  • Zeytinyağı (göz kararı şişeden gezdirdim)

Zeytinyağlı Taze Fasulye (Salçasız, Susuz – Demlendirme Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fasulyelerin uçlarını kesin, kılçıklarını temizleyin. İsteğe nazaran ikiye yahut üçe bölün.
  2. Soğanları halka halka doğrayın.
  3. Domateslerin kabuklarını soyun, küp küp doğrayın.
  4. Önce tencerenin tabanına halka doğranmış soğanları dizin. Üzerine ayıklanmış fasulyeleri yerleştirin.
  5. En üste küp doğranmış domatesleri koyun.
  6. Üzerine tuz, 2 küp şeker ve zeytinyağı gezdirin. (ortalama yarım çay bardağı zeytinyağı önerilir fakat damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz. ).
  7. Kısık ateşte, yemeğin kendi suyuyla yavaş yavaş pişirin. (yaklaşık 50 dakika 1 saat, fasulyenin cinsine nazaran değişir. ).
  8. Altını kapattıktan sonra kapağını açmadan en az 1 saat dinlendirin. Bu kademe lezzetin oturması için çok kıymetli.
  9. Soğuk yahut ılık olarak, üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.

Zeytinyağlı Taze Fasulye (Salçasız, Susuz – Demlendirme Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hünkar Beğendi
Börek
Sütlü İrmik Tatlısı
Bazlama
Borcam Pastası
Tadına Doyum Olmayan Sarımsaklı Peynirli Poğaça
Hdabla | © 2025 |