Börek

Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 250 gram kıyma
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 tane kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Sosu için;

  • 1çay bardağı süt
  • 1çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 şişe maden suyu

Üzerine sürmek için;

  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sosumuzu hazırlıyoruz. Yufkayı serip her yerine sos sürüyoruz ve iç harcı ekliyoruz, sonra tekrar yufka tekrar sos ve iç harcı ekliyoruz 5 yufkayıda ekledikten sonra rulo halinde sarıyoruz.
  2. İkiye bölüyoruz streç sinemaya sarıp, 1 saat dondurucuda bekletelim, sonra dilimleyip üzerine yoğurt ve yumurta karışımını sürün.
  3. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Bezelye Yemeği
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ton Balıklı Sandviç
Mor Lahana Turşusu
Havuçlu Fındık Ezmeli Kek
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Pişi Tarifi (Videolu)
Şambali Tatlısı (Tam Kıvamında)
Kavanozda Konserve Kuzu Eti
Hdabla | © 2025 |