Börek

Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 250 gram kıyma
- Yarım kilo ıspanak
- 1 tane kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Sosu için;
- 1çay bardağı süt
- 1çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 şişe maden suyu
Üzerine sürmek için;
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sosumuzu hazırlıyoruz. Yufkayı serip her yerine sos sürüyoruz ve iç harcı ekliyoruz, sonra tekrar yufka tekrar sos ve iç harcı ekliyoruz 5 yufkayıda ekledikten sonra rulo halinde sarıyoruz.
- İkiye bölüyoruz streç sinemaya sarıp, 1 saat dondurucuda bekletelim, sonra dilimleyip üzerine yoğurt ve yumurta karışımını sürün.
- Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



