Bazlama

Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru pakmaya
- 300 ml ılık su
Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık suya şeker ve mayayı ekleyin.
- Karıştırıp yaklaşık 5-10 dakika bekletin, maya aktifleşecektir.
- Maya karışımına tuz ekleyin.
- Ardından unu azar azar ekleyerek yumuşak ve elastik bir hamur yoğurun.
- Hamurun kıvamı çok sert olmamalıdır.
- Hamuru bir kaba alın, üzerini nemli bir bezle örtüp yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.Hamur iki katına çıkmalıdır.
- Hamur mayalandıktan sonra havasını alıp, küçük bezelere ayırın. Bezeleri merdane ile açın. Biçimi yuvarlak olmalı.
- Geniş bir tavayı ocağa koyun ve ısındığında, bazlamaları artlı önlü pişirin. Her iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!.
Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





