Yumuşacık Poğaça Tarifi

Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (250ml)
  • 1 su bardağı ılık su (250 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (beyazı içine sarısı üstüne sürülecek)
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küçük paket yaşmaya yahut 1,5 tatlı kaşığı instant maya
  • Alabildiği kadar un (ben 5.5 su bardağı kadar un kullandım,yumuşak bir hamur olacak)

Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Poğaçanın hamuru için su, süt, sıvı yağ, yumurtanın beyazı,toz şeker,tuz, yaş mayayı ununu azar azar ek edip kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yapın yani hamurun biraz ele yapışması gerek .
  2. Yoğurma kabına alın, hamuru koyduğunuz kabın üzerine streç folyo ile kapatın.
  3. Sonra sıcak tutacak kalın bir bez örtüp güzelce kabarana kadar dinlendirin.
  4. 1. 5- 2 saat mayalandırın.
  5. Hamurumuzu yumurtadan büyük bezeler yapın, bezeleri elinizle hal verin, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  6. Üzerine pak bir bez örtüp 20 dakika kadar dinlendirin.
  7. Dinlenmiş olan poğaçalara yumurtanın sarısını sürün evvelce ısıtılmış 180° fırında pişirin (benim poğaçalarım 30 dakika ortasında pişti)
  8. İster sıcak servis yapın, isterseniz soğuduktan sonra derin dondurucuya kaldırın. Şimdiden yapıp deneyecek olan herkese afiyet olsun.

Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli Patlıcan Sarma
Revani
Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Vişneli Çikolatalı Cupcake (Glutensiz!)
Tavuk Güveç
Kıymalı Sebzeli Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2024 |