Yumuşacık Poğaça Tarifi

Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt (250ml)
- 1 su bardağı ılık su (250 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (beyazı içine sarısı üstüne sürülecek)
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 küçük paket yaşmaya yahut 1,5 tatlı kaşığı instant maya
- Alabildiği kadar un (ben 5.5 su bardağı kadar un kullandım,yumuşak bir hamur olacak)
Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Poğaçanın hamuru için su, süt, sıvı yağ, yumurtanın beyazı,toz şeker,tuz, yaş mayayı ununu azar azar ek edip kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yapın yani hamurun biraz ele yapışması gerek .
- Yoğurma kabına alın, hamuru koyduğunuz kabın üzerine streç folyo ile kapatın.
- Sonra sıcak tutacak kalın bir bez örtüp güzelce kabarana kadar dinlendirin.
- 1. 5- 2 saat mayalandırın.
- Hamurumuzu yumurtadan büyük bezeler yapın, bezeleri elinizle hal verin, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Üzerine pak bir bez örtüp 20 dakika kadar dinlendirin.
- Dinlenmiş olan poğaçalara yumurtanın sarısını sürün evvelce ısıtılmış 180° fırında pişirin (benim poğaçalarım 30 dakika ortasında pişti)
- İster sıcak servis yapın, isterseniz soğuduktan sonra derin dondurucuya kaldırın. Şimdiden yapıp deneyecek olan herkese afiyet olsun.
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


