Yumuşacık Muffin

Yumuşacık Muffin Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
Yumuşacık Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Sonra süt, sıvı yağ eklenip tekrar karıştırılır.
- Ardından kakao, vanilya, kabartma tozu eklenip yavaş yavaş un eklenir.
- Kakao az yada çok gelirse kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Kek hamuru çok akışkan olmayacak halde ayarlanır.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fanli alt üst fırında en altın bı üst rafinda 13 dk pişirilir. (yine de denetim ediniz. Bu dk bejim fırının dakikasidir).
- Bu ölçüyle 12li muffinden 3 defa pişiriliyor.
- Toplamda 36 adet top kek çıkıyor. Yumuşacık.
- İyice soğuduktan sonra kapaklı saklama kabına konulup dolapta koruma edilir.
Yumuşacık Muffin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




