Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Tahin kreması için;

  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Süslemesi için;

  • Susam

Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur gereçlerimizi geniş bir kapta karıştıralım. Dinlenmeye bırakalım.
  2. Tahin kremamızı hazırlamak için tahin ve pudra şekerini bir kapta düzgünce çırpalım.
  3. Dinlendirdiğimiz hamurumuzu alarak bir merdane yardımıyla açalım.
  4. Açtığımız hamurumuz üzerinde yuvarlak bir şekillendiriciyle(su bardağının ağzıda olabilir) hamurda kesiler oluşturalım.
  5. Fırın tepsimize dizelim ve evvelden ısıttığımız fırınımızda 180 derecede 20dk kadar(üzeri pembeleşecek) pişirelim.
  6. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakalım.
  7. Soğuyan kurabiyelerimizin 2şer gruplandıralım ve ortalarına tahin kremamızı sürelim.
  8. Etrafına biraz taşmasını sağlayalım.
  9. Kenarlarını kavrulmuş susamlarımıza batıralım.
  10. Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun 😋.

Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Anne Kurabiyesi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yufkalı İçli Börek
Kabak Spagetti
Yoğurlu Havuç Ve Mor Lahana Salatası
Güllaç Tarifi
Etli, Yumurtalı Soğanlama (Köy Tereyağlı)
Tavuklu Nohut Yemeği
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet