Yoğurtlu Pazı Mezesi

Yoğurtlu Pazı Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 bağ pazı
  • 1 adet kuru soğan
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Üzeri için:

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Yoğurtlu Pazı Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pazıları güzelce yıkayıp saplarından sonra yaprakları ince ince doğruyoruz.
  2. Tavaya zeytinyağını alıyoruz üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip soteliyoruz.
  3. Üzerine pazıları baharatları ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Suyu büsbütün bitene kadar pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  5. Bu ortada bir kasede yoğurtları ve ezilmiş sarımsağı yeterlice karıştırıyoruz.
  6. Üzerine soğumuş olan pazıları ekleyip karıştırıyoruz. Servis tabağına alıyoruz.
  7. Üzerine zeytinyağında kızdırdığımız kırmızı toz biberi ve cevizi üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun 🤗.

Yoğurtlu Pazı Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Sote
Kıvamı İpek Gibi Krem Karamel Tarifi – ( Creme Caramel – Fransız Mutfağı ) (Videolu)
Çikolata Soslu Meyveli Waffle
Pratik Çikolatalı Pizza
Salatalı Humus Tarifi
Sucuklu Biberli Ekmek
Hdabla | © 2025 |