Yoğurtlu Pazı Mezesi

Yoğurtlu Pazı Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 bağ pazı
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- Tuz
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
Üzeri için:
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yoğurtlu Pazı Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pazıları güzelce yıkayıp saplarından sonra yaprakları ince ince doğruyoruz.
- Tavaya zeytinyağını alıyoruz üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip soteliyoruz.
- Üzerine pazıları baharatları ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Suyu büsbütün bitene kadar pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Bu ortada bir kasede yoğurtları ve ezilmiş sarımsağı yeterlice karıştırıyoruz.
- Üzerine soğumuş olan pazıları ekleyip karıştırıyoruz. Servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine zeytinyağında kızdırdığımız kırmızı toz biberi ve cevizi üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun 🤗.
Yoğurtlu Pazı Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



