Krep Pasta

Krep Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım litre süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay bardağı süt

Özeti için;

  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Krep Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, kakao, vanilya, kabartma tozu kaba alıp, karıştırıp akabinde 3 adet yumurta şeker ve tuzu karıştırıp kaba ek ediyoruz.
  2. 5 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip yarım litre süte yarım bardak su ekleyip karştırıyoruz sütü yavaş yavaş ekleyip topaklanmasını engelleyelim yeterlice karıştıralım.
  3. Ocağa tava alıp ısıtıyoruz tavanın içini fırça ile yağlayıp 1 kepçe krep hamurunu döküyoruz her iki tarafı pişirip çok kızarmasın ki kuru olmasın bu süreci hepsine yapıyoruz ben 20 adet krep yaptım.
  4. 1 paket kremşanti ve 1 çay bardağı sütü çırpıp, kremşantiye elde edelim, akabinde her bir krep hamurunun ortasına kremşanti sürüp, tamamlayalım.
  5. Sonra kakao ve pudra şekeri karıştırıp özerine serpelim. Afiyet olsun.

Krep Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lahmacun
Cupkek
Tadı Damakta Kalan Zeytinyağlı Dolma
Fırında Türlü
Sütlü Kız Pastası
Sebzeli Karışık Pizza
Hdabla | © 2025 |