Krep Pasta

Krep Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım litre süt
- Yarım su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı süt
Özeti için;
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Krep Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un, kakao, vanilya, kabartma tozu kaba alıp, karıştırıp akabinde 3 adet yumurta şeker ve tuzu karıştırıp kaba ek ediyoruz.
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip yarım litre süte yarım bardak su ekleyip karştırıyoruz sütü yavaş yavaş ekleyip topaklanmasını engelleyelim yeterlice karıştıralım.
- Ocağa tava alıp ısıtıyoruz tavanın içini fırça ile yağlayıp 1 kepçe krep hamurunu döküyoruz her iki tarafı pişirip çok kızarmasın ki kuru olmasın bu süreci hepsine yapıyoruz ben 20 adet krep yaptım.
- 1 paket kremşanti ve 1 çay bardağı sütü çırpıp, kremşantiye elde edelim, akabinde her bir krep hamurunun ortasına kremşanti sürüp, tamamlayalım.
- Sonra kakao ve pudra şekeri karıştırıp özerine serpelim. Afiyet olsun.
Krep Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



