Yoğurtlu Havuç ve Kabak Tarator

Yoğurtlu Havuç ve Kabak Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 3 orta uzunluk havuç (isteğe nazaran artırılabilir)
- 1 orta uzunluk kabak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yaklaşık 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
- Tuz
Yoğurtlu Havuç ve Kabak Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçları rendeleyin, zeytinyağında tuz ilavesiyle orta ateşte sotelerken suyunu çektirin.
- Kabakları rendeleyip suyunu sıkarak havuçların üzerine ekleyin ve birlikte pişirin. Pişen karışımı soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra yoğurt, mayonez ve isteğe nazaran biraz daha tuz ekleyerek karıştırın.
- Servis ederken üzerini zeytinyağı ve dereotuyla süsleyebilirsiniz.
Yoğurtlu Havuç ve Kabak Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
