Salep Tatlısı

Salep Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 paket salep
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 pk vanilya

Karamel için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kutu krema
  • 1 çay kaşığı tarçın

Salep Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, şeker, salepi bir tencerede karıştırıp, karıştırmaya devam ederken sütü ekleyin.
  2. Ocağa alıp uygunca kaynatın.
  3. Muhallebi kıvamına geldikten sonra tereyağını ekleyip düzgünce karıştırın.
  4. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ekleyerek muhallebiye güzelce yedirin. Ve kaselere dökün.
  5. Karamel için, şekeri orta ateşte düzgünce eritin.
  6. Ardından tereyağını da eriyen şekerle karıştırın.
  7. Kremayı döküp yavaşça karıştırın.
  8. Ocaktan aldıktan sonra tarçını ekleyip karıştırın ve kâselerdeki muhallebinizin üzerine dökün. Afiyet olsun.

Salep Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Girit Usulü Bezelye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zerdeçallı Kereviz Kızartması
Kremalı Tavuklu Makarna
Et Fajita
Hindistan Cevizli Islak Kek
Muhallebili Balkabağı Tatlısı ( Balkabağı Sevenler Tam Sizin İçin)
Domates Çorbası
Hdabla | © 2025 |