Kemalpaşa Çorbası

Kemalpaşa Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram et
  • 1 litre et suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber

Kemalpaşa Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eti düdüklüde kaynattıktan sonra etleri içinden alıyoruz.
  2. Et suyu kaynamaya devam ediyor.
  3. Unu biraz yağ ile farklı bir tavada kavuruyoruz.
  4. Kavurduğumuz unu kaynayan et suyunun içine atalım biraz karıştıralım.
  5. Unda topaklanma olacağı için blenderdan geçirelim.
  6. Bir kaseye 1 yumurta 1 orta limon sıkarak çırpalım.
  7. Kaynamaya devam eden çorbanın içine karıştırarak yavaş yavaş dökelim.
  8. 1 çay kaşığı tuz ekleyelim.
  9. Tercihe bağlı içine et karıştırmak isterseniz ek edebilirsiniz.
  10. 2 yemek kaşığı tereyağını eritelim pul biberi de ekleyerek çorbaya ek edelim.
    Afiyet olsun.

Kemalpaşa Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dağılmayan Kayısı Reçeli
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

15 Dakikada Tavada Mayasız Şipşak Pizza
Yoğurt Çorbası
Badem Unlu Kurabiye (Bisküvi Tadında)
Mantı Makarna (Dondurucuya Konabilir)
Açma Tarifi
Waffle
Hdabla | © 2025 |