Yılbaşı Kurabiyesi
Yılbaşı Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 140 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 2,5 – 3 su bardağı un
Yılbaşı Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba şeker ve yağı alın. Mikserle orta süratte yaklaşık 1-2 dakika kadar çırpın. Bu adım, karışımın kıvamını hafifleyene kadar devam etmelidir.
- Karışıma yumurta sarısını ve pekmezi ekleyin. Mikser yardımıyla tekrar güzelce karıştırın. Bu, karışımın homojen bir yapı kazanmasını sağlar.
- Zencefil ve tarçını ekleyin.
- Son olarak, azar azar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru streç sinemayla sarıp, dolaba kaldırın. En az 10-15 dakika bekletin.
- Dolaptan çıkardığınız hamuru iki adet yağlı kağıt ortasına alın. Merdane yardımıyla istediğiniz kalınlıkta açın.
- Açtığınız hamuru istediğiniz halde kalıpla kesin.
- 180 derece fırında 10-15 dk ortası kızarana kadar pişirin.
- Üzeri için dr oetker glazür ile istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Yılbaşı Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







