Yılbaşı Kurabiyesi

Yılbaşı Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 140 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 2,5 – 3 su bardağı un

Yılbaşı Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba şeker ve yağı alın. Mikserle orta süratte yaklaşık 1-2 dakika kadar çırpın. Bu adım, karışımın kıvamını hafifleyene kadar devam etmelidir.
  2. Karışıma yumurta sarısını ve pekmezi ekleyin. Mikser yardımıyla tekrar güzelce karıştırın. Bu, karışımın homojen bir yapı kazanmasını sağlar.
  3. Zencefil ve tarçını ekleyin.
  4. Son olarak, azar azar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Hazırladığınız hamuru streç sinemayla sarıp, dolaba kaldırın. En az 10-15 dakika bekletin.
  6. Dolaptan çıkardığınız hamuru iki adet yağlı kağıt ortasına alın. Merdane yardımıyla istediğiniz kalınlıkta açın.
  7. Açtığınız hamuru istediğiniz halde kalıpla kesin.
  8. 180 derece fırında 10-15 dk ortası kızarana kadar pişirin.
  9. Üzeri için dr oetker glazür ile istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.

Yılbaşı Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Makarna
Yaz Aylarınını Favorisi Olacak Freş Yoğurtlu Salatalık Salatası
Tam Ölçülü Tepside Kolay Pizza (Muhteşem Lezzetliyle )
Ege Usulü Enginar
Köri Soslu Lokum Tavuk Sote
Bazlama (Antalya Usulü)
Hdabla | © 2025 |