Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 baş kuru soğan
  • Taze soğanın yeşil kısımları
  • Maydanoz
  • Limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Limon

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 su bardağı mercimeği yeteri kadar su pişirelim .
  2. Pişen mercimeğimizin üzerine bulguru dökelim, dinlenmeye bırakalım.
  3. Mercimeğimiz demlenirken bizde küp küp doğradığımız soğanları yağda kavuralım ,içine salçayı da koyup onuda kavuralım .
  4. Baharatları koyalım ve mercimeğimizin üzerine dökelim ve güzelce yoğuralım.
  5. Limon suyunu da ekleyim doğramış olduğumuz taze soğanların yapraklarını ve taze maydanozu katalım, elimizle biçim verelim yapanlara afiyet olsun. (limon suyunu isterseniz azaltabilirsiniz).

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Göğsü Köfte
Çörek Otlu Kurabiye
Domatesli Pilav
Muhallebili Balkabağı Tatlısı ( Balkabağı Sevenler Tam Sizin İçin)
Fırında Susamlı Brüksel Lahanası
Çok Beğeni Alan Elmalı Kek
Hdabla | © 2025 |