Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 baş kuru soğan
  • Taze soğanın yeşil kısımları
  • Maydanoz
  • Limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Limon

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 su bardağı mercimeği yeteri kadar su pişirelim .
  2. Pişen mercimeğimizin üzerine bulguru dökelim, dinlenmeye bırakalım.
  3. Mercimeğimiz demlenirken bizde küp küp doğradığımız soğanları yağda kavuralım ,içine salçayı da koyup onuda kavuralım .
  4. Baharatları koyalım ve mercimeğimizin üzerine dökelim ve güzelce yoğuralım.
  5. Limon suyunu da ekleyim doğramış olduğumuz taze soğanların yapraklarını ve taze maydanozu katalım, elimizle biçim verelim yapanlara afiyet olsun. (limon suyunu isterseniz azaltabilirsiniz).

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kolay Şehriye Yemeği
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nevzine Kayseriden
Peynirli Dökme Böreği
Şerit Poğaça
Patlıcan Lazanya
Dubai Pastası
Katmer
Hdabla | © 2025 |

betkolik betcio betzula betgit tempobet sahabet betmoon starzbet tipobet Hostes Başkent Haber sahabet ömer betgar bahiscom bahiscom