Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 baş kuru soğan
- Taze soğanın yeşil kısımları
- Maydanoz
- Limonun suyu
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Sıvı yağ
- Limon
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2 su bardağı mercimeği yeteri kadar su pişirelim .
- Pişen mercimeğimizin üzerine bulguru dökelim, dinlenmeye bırakalım.
- Mercimeğimiz demlenirken bizde küp küp doğradığımız soğanları yağda kavuralım ,içine salçayı da koyup onuda kavuralım .
- Baharatları koyalım ve mercimeğimizin üzerine dökelim ve güzelce yoğuralım.
- Limon suyunu da ekleyim doğramış olduğumuz taze soğanların yapraklarını ve taze maydanozu katalım, elimizle biçim verelim yapanlara afiyet olsun. (limon suyunu isterseniz azaltabilirsiniz).
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



