Bahar Pilavı

Bahar Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bardak basmati pirinç (1 saat sıcak suya ıslanmış)
- 2 enginar çanağı
- 1 bardak pişmiş bezelye
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sadeyağ
- Yarım soğan
- 1 taze soğan
- 3-4 kısım dereotu
- 3-4 kol taze nane
- Tuz
- Karabiber
Bahar Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı doğrayıp sıvı yağ ve sadeyağda soteleyelim.
- Enginar çanaklarını küp küp doğrayıp soğanlara ekleyelim, uzun müddet karıştırarak pişirelim.
- Üzerine 2 bardak su ekleyelim, tuz ve karabiberini atalım. Bezelyeyi ekleyelim.
- Enginarlar pişince pirinçi süzüp ekleyelim.
- Yemek kaynayınca altını kısalım.
- Pilavın suyu çekmeye başladığı vakit doğradığımız taze soğan, taze nane ve dereotunu ekleyelim.
- Pirinç yumuşayınca altını kapatıp dinlenmeye alalım.
- Servise alıp sıhhatle tüketelim.
Bahar Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



