Bahar Pilavı

Bahar Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bardak basmati pirinç (1 saat sıcak suya ıslanmış)
  • 2 enginar çanağı
  • 1 bardak pişmiş bezelye
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sadeyağ
  • Yarım soğan
  • 1 taze soğan
  • 3-4 kısım dereotu
  • 3-4 kol taze nane
  • Tuz
  • Karabiber

Bahar Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı doğrayıp sıvı yağ ve sadeyağda soteleyelim.
  2. Enginar çanaklarını küp küp doğrayıp soğanlara ekleyelim, uzun müddet karıştırarak pişirelim.
  3. Üzerine 2 bardak su ekleyelim, tuz ve karabiberini atalım. Bezelyeyi ekleyelim.
  4. Enginarlar pişince pirinçi süzüp ekleyelim.
  5. Yemek kaynayınca altını kısalım.
  6. Pilavın suyu çekmeye başladığı vakit doğradığımız taze soğan, taze nane ve dereotunu ekleyelim.
  7. Pirinç yumuşayınca altını kapatıp dinlenmeye alalım.
  8. Servise alıp sıhhatle tüketelim.

Bahar Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Pasta
Fındık Kurabiye
Sebzeli Köfteli Çöp Şiş
Ayıcık Bombo Kurabiye
Pratik En Kolayından (Anne Pizzası)
Cevizli Üzümlü Lezzet Topları
Hdabla | © 2025 |