Yeşil Zerafet

Yeşil Zerafet Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 yaprak kıvırcık marul
  • 3-4 kısım taze soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 5-6 kısım roka
  • 1 tutam taze nane
  • 1 adet domates
  • 1 adet orta uzunluk salatalık
  • 1 adet çok büyük uzunluk salatalık ( salatanın kenarı için)

Sunum için;

  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Domatesin kabuğu ile yapılmış gül
  • Salatanın kenarı için ince dilimlenmiş salatalık

Yeşil Zerafet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle gereçleri güzelce yıkayalım.
  2. Kıvırcık marul, taze soğan, roka, taze nane ve maydanozu ince doğrayalım.
  3. Orta uzunluk salatalığı alacalı soyup ikiye bölelim ve yarım ay biçiminde doğrayalım.
  4. Domatesin kabuğunu soyalım. Kabuğuna gül formunu verelim ve bir kenarda bekleyelim. Domatesi küp halinde doğrayalım.
  5. Doğradığımız tüm gereçleri derin bir kapta karıştıralım. İçine limonu sıkalım, nar ekşisini ve tuzunu ekleyelim.
  6. Sunum yapacağımız tabağın kenar deseni için büyük salatalığı ince dilimleyelim ve tabağa yerleştirelim.
  7. Yaptığımız salatayı içine koyalım ve en üstüne domates kabuğundan yaptığımız gül ü yerleştirelim.Afiyet olsun.

Yeşil Zerafet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Acılı Sosu İle Fırında Brokoli
Turşu Suyu Tarifi (Tam Ölçülü )
Aynı Malzemeyle Gelin Bohçası Ve Porsiyonluk Pasta Tarifi
Soslu Biberli Köfte
Yulaflı Muzlu Kakaolu Kek
Bebeklere Yumuşak, Lezzetli Pankek
Hdabla | © 2025 |