Patatesli Çıtır Börek

Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket üçgen yufka
İc harcı için;
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
- 2 adet yeşil sivri biber (küp doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı k tuz sarımsak tozu
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3 adet patates (haslanmış)
Bulamak için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu yahut ekmek kırıntısı
Patatesli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patates soyup yıkayalım.
- Yemeklik doğrayıp suda haşlıyalım.
- Haşlanan patatesleri suzup ezici ile ezelim.
- Diğer yandan sıvı yağ ile soğan ve biberleri kavuralım.
- Sebzeler kavruldukdan sonra üzerine tuz ve baharatlar ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra patatesleri ekleyip güzelce karıştıralım ve kenara alalım.
- Tezgaha 1 adet yufkayı serelim ve baş tarafına 1 yemek kaşığı patatesli harcından ekleyelim.
- Üzerine biraz kaşar rendesi ekliyelim.
- Uç kısmını su ile ıslatıp rulo formunda saralım.
- Sardığımız yufkaları evvel çırpılmış yumurtaya akabinde galeta ununa bulayıp kızgın yağda orta ateşte gerili önlü kızartalım.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.
Patatesli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













