Patatesli Çıtır Börek

Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket üçgen yufka

İc harcı için;

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
  • 2 adet yeşil sivri biber (küp doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı k tuz sarımsak tozu
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 adet patates (haslanmış)

Bulamak için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu yahut ekmek kırıntısı

Patatesli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patates soyup yıkayalım.
  2. Yemeklik doğrayıp suda haşlıyalım.
  3. Haşlanan patatesleri suzup ezici ile ezelim.
  4. Diğer yandan sıvı yağ ile soğan ve biberleri kavuralım.
  5. Sebzeler kavruldukdan sonra üzerine tuz ve baharatlar ekleyip karıştıralım.
  6. Daha sonra patatesleri ekleyip güzelce karıştıralım ve kenara alalım.
  7. Tezgaha 1 adet yufkayı serelim ve baş tarafına 1 yemek kaşığı patatesli harcından ekleyelim.
  8. Üzerine biraz kaşar rendesi ekliyelim.
  9. Uç kısmını su ile ıslatıp rulo formunda saralım.
  10. Sardığımız yufkaları evvel çırpılmış yumurtaya akabinde galeta ununa bulayıp kızgın yağda orta ateşte gerili önlü kızartalım.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.

Patatesli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Soğanlı Yumurta (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dubai Hurması
Saç Tava
Et Fajita
Grip Ve Sivilce Düşmanı: Evde Pratik Ginger Shot (Zencefil Shot) Tarifi (Videolu)
Köz Biber Ezmesi
Kahveli Bisküvi
Hdabla | © 2025 |