Vişneli Karpatka Pastası

Vişneli Karpatka Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için :

  • 150 gram un
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 100 gram tereyağı
  • 125 gram süt
  • 125 gram su
  • 4 adet yumurta

Pastacı kreması için :

  • 500 ml süt
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 125 gram şeker
  • 40 gram mısır nişastası
  • 100 gram tereyağı

Vişneli ganaj için:

  • 300 gram dondurulmuş vişne
  • 15 gram mısır nişastası
  • 80 gram şeker

Vişneli Karpatka Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için kuru materyalleri bir kasede karıştırın.
  2. Bir tencereye tereyağı, su ve sütü ekleyin.
  3. Ocağa koyun, tereyağı eriyene kadar bekletin.
  4. Kuru materyal karışımı ekleyip hamur olana kadar karıştırın. Ocaktan alıp soğutun.
  5. Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker ekleyip güzelce karıştırın.
  6. Hazır hamuru iki birebir kek kalıbına yerleştirin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  8. Pastacı kreması için yumurta, şeker ve nişastayı bir kaba ekleyin ve tel çırpıcı ile çırpın.
  9. Sütü tencereye ekleyip kaynatın.
  10. Sonra yumurta karışıma yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
  11. Bu karışımı tencereye ekleyin ve ocağa koyun.
  12. Katılaşıncaya kadar daima karıştırarak pişirin.
  13. Vanilyayı ekleyip karıştırın.
  14. Ocaktan alın, tereyağı ekleyip karıştırın.
  15. Vişneli ganaj için bütün gereçleri tencereye koyun.
  16. Katılaşıncaya kadar ocakta pişirin.
  17. Soğuduktan sonra bir kekin üzerine evvel pastacı kreması sonra vişneli ganaji ekleyin son olarak başka keki üzerine yerleştirin.
  18. Bir kaç saat buzdolabında bekletin. Servis yapın, afiyet olsun.

Vişneli Karpatka Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bal Kabağı ,Havuç Ve Ayva Tarator
Browni Kurabiye
Su Böreği
Yelpaze Baklava
Mozaik Buzluk Pastası (Çok Pratik)
Ara Öğün Sadece 75 Kalori! Fit Magnum Cracklar Yapıyoruz
Hdabla | © 2025 |