Vişneli Karpatka Pastası
Vişneli Karpatka Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için :
- 150 gram un
- 1 çay kaşığı şeker
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 100 gram tereyağı
- 125 gram süt
- 125 gram su
- 4 adet yumurta
Pastacı kreması için :
- 500 ml süt
- 2 çay kaşığı vanilya
- 2 adet yumurta
- 125 gram şeker
- 40 gram mısır nişastası
- 100 gram tereyağı
Vişneli ganaj için:
- 300 gram dondurulmuş vişne
- 15 gram mısır nişastası
- 80 gram şeker
Vişneli Karpatka Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için kuru materyalleri bir kasede karıştırın.
- Bir tencereye tereyağı, su ve sütü ekleyin.
- Ocağa koyun, tereyağı eriyene kadar bekletin.
- Kuru materyal karışımı ekleyip hamur olana kadar karıştırın. Ocaktan alıp soğutun.
- Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker ekleyip güzelce karıştırın.
- Hazır hamuru iki birebir kek kalıbına yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
- Pastacı kreması için yumurta, şeker ve nişastayı bir kaba ekleyin ve tel çırpıcı ile çırpın.
- Sütü tencereye ekleyip kaynatın.
- Sonra yumurta karışıma yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
- Bu karışımı tencereye ekleyin ve ocağa koyun.
- Katılaşıncaya kadar daima karıştırarak pişirin.
- Vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Ocaktan alın, tereyağı ekleyip karıştırın.
- Vişneli ganaj için bütün gereçleri tencereye koyun.
- Katılaşıncaya kadar ocakta pişirin.
- Soğuduktan sonra bir kekin üzerine evvel pastacı kreması sonra vişneli ganaji ekleyin son olarak başka keki üzerine yerleştirin.
- Bir kaç saat buzdolabında bekletin. Servis yapın, afiyet olsun.
Vişneli Karpatka Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















