Yelpaze Baklava

Yelpaze Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağ
  • 200 gram yeşil fıstık kreması
  • 150 gram kırılmış yeşil fıstık

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Yelpaze Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını tavada eritip yufkalara fırça yardımıyla sürüyoruz yufkayı uzunlamasına kesiyoruz.
  2. Görsellerdeki üzere pile biçimi verelim ve iki uç kısımlarını birleştirelim ve yelpaze biçimi verelim kürdan ile birleştirelim.
  3. 180 derecede 25 dakika pişirelim daha sonra kürdanları çıkaralım.
  4. Yeşil fıstık kremasını benmari yolu eritip yelpazenin uç kısımlarını batıralım daha sonra fıstık modüllerine batıralım.
  5. Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alalım ve limonu içine atalım yarım saat kaynatalım ve soğumaya alalım.
  6. Yelpaze halini verdiğimiz baklavalarımıza fırça yardımıyla şerbeti sürebiliriz.

Yelpaze Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hazır Yufka İle Peynirli Mini Gözleme
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Makarna Salatası
Tereyağlı Portakallı Kek
Nohut Tava
Zeytinyağlı Sarma
Tadına Doyum Olmayan Hurmalı Kurabiye
Etli Kuskus (8+ Ay)
Hdabla | © 2025 |