Mozaik Buzluk Pastası (Çok Pratik)

Mozaik Buzluk Pastası (Çok Pratik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket sade petibör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker

Mozaik Buzluk Pastası (Çok Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle geniş bir kaba bisküvileri çok ufalamadan birkaç modüle kıralım.
  2. Tereyağını eritelim. Kısık ateşte iken kakaosunu ekleyip uygunca çırpalım.
  3. Toz şekeri ilave edelim. Şeker eriyene kadar çırpalım. Topak topak kalırsa çabucak sütünü ekleyin ve çırpmaya devam edin. Böylece şeker eriyecektir.
  4. Kakaolu sos yeterlice kıvama gelince kırdığımız bisküvilerin üzerine dökelim. Güzelce alt üst edip karıştıralım.
  5. Burası biraz sabır işi. Bisküviler yumuşamaz diye düşünmeyin ve yumuşayana kadar güzelce karıştırıp alt üst edin. Kıvamı sert olduysa süt ekleyip yumuşatabilirsiniz.
  6. Bir masanın üstüne genişce streç sinema yahut buzdolabı poşeti koyalım. Pasta karışımını ekleyelim.
  7. Poşet yahut steç yardımı ile kapatıp elimizle hal verelim. Yanlardan güzelce kapatalım.
  8. Eşit bir halde yaydıktan sonra buzluğa 2 saat dinlenmeye bırakalım. Donduktan sonra kesip servis edebilirsiniz.

Çok pratik bir tanım ani gelen konuğa çıkarıp çıkarıp sunabilirsiniz :).

Mozaik Buzluk Pastası (Çok Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kolay Şehriye Yemeği
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Velvet (Kadife Pasta)
Arabaşı Hamuru
Kolay Tavuklu Taco
Xl (36cm) Bol Malzemos Pizza Tarifi
Lokum Gibi Et Sote
Penne Arabiata
Hdabla | © 2025 |

betkolik betcio betzula betgit tempobet sahabet betmoon starzbet tipobet Hostes Başkent Haber sahabet ömer betgar bahiscom bahiscom