Tepside Pratik Adana Kebap
Tepside Pratik Adana Kebap Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo kıyma
- 100 gram kuyruk yağı
- 2 adet yeşil biber
- 2 büyük uzunluk kapya biber
- 2 büyük uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Karabiber
- Kimyon
Tepside Pratik Adana Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yıkayıp doğradığınız biberleri soğan ve sarımsağı rondodan geçirin.
- Geniş bir tepsiye kıymayı alın üzerine rondodan geçirdiklerinizi biber ve soğanları baharatları ve kuyruk yağını ekleyin ( ben kuyruk yağını buzlu biçimde rendeledim sizlerde dilerseniz o denli yapın çok pratik oluyor) elinizle çiğ köfte yoğurur üzere uygunca yoğurun son olarak küçük doğradığınız maydanozu ek edip biraz daha yoğurun.
- Geniş bir fırın tepsisine bastırarak eşit bir formda yayarak düzeltin dilerseniz bıçak dilerseniz hamur kesme aparatıyla kesikler atın üzerlerine tekrar küçük küçük sık olacak biçimde çizi.
- Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında pişirin. Dilediğiniz hal servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tepside Pratik Adana Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














