Kıyırkıyır Kalburabastı

Kıyırkıyır Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı irmik
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı karbonat

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Kıyırkıyır Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyaller yoğurularak hamur hazırlanır.
  2. Ceviz büyüklüğünde modüller alınır.
  3. Silikon nihale yahut rende üzere delikli bir aparatla içine iri kıyılmış ceviz koyularak form verilir.
  4. 180 derecede yaklaşık yarım saat pişirilir.
  5. Şerbet için gereçler koyulup kaynatılır. Soğumaya bırakılır.
  6. Şerbet soğuk kurabiyeler sıcak olacak biçimde şerbeti dökülür.Afiyet olsun.

Kıyırkıyır Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yoğurtlu Sebze Çorbası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Tavuklu Sebzeli Erişte
Kesme İrmik Tatlısı
Kolay Kekli Tiramisu (Videolu)
Pişi Tarifi
Havuçlu Pırasa Yemeği
Çok Pratik Ton Balığı Köftesi (Alman Usulü)
Hdabla | © 2025 |