Tepside Elmalı Turta

Tepside Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 290 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4-5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 4-5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1-2 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 6-7 adet elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

Tepside Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç bütün hamur materyallerini karıştırıyoruz. Akabinde unu yavaş yavaş ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Hamurdan portakal büyüklüğünde bir kesimini ayırıp buzlukta donduruyoruz. Öbür hamuru tepsiye yayıp buzdolabında 19-15 dk dinlendiriyoruz.
  3. İç harcı için;.
  4. Elmaların kabuklarını soyup rendenin iri yarinde rendeleyip tavaya alıyoruz. Şeker ve tarçın ek edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Son olarak cevizleri ekleyip, karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
  5. Tepsimize yaydığımız hamurun üzerine soğumuş elmalı harcı her tarafına gelecek şekelde yayıyoruz. Buzluktaki hamuru elmalı harcın üzerine rendenin iri yeriyle her tarafına gelecek formda rendeliyoruz.
  6. Isıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıkıp ılıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Tepside Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şehriyeli Pancarlı Yoğurtlu Salata
Arabaşı Çorbası
Mini Pizza
2 Kişilik Pankek Tarifi
Erzurum Ketesi
Vişne Sosu
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet