Tepside Elmalı Turta

Tepside Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 290 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4-5 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 4-5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1-2 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- 6-7 adet elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 2 tatlı kaşığı tarçın
Tepside Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün hamur materyallerini karıştırıyoruz. Akabinde unu yavaş yavaş ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde bir kesimini ayırıp buzlukta donduruyoruz. Öbür hamuru tepsiye yayıp buzdolabında 19-15 dk dinlendiriyoruz.
- İç harcı için;.
- Elmaların kabuklarını soyup rendenin iri yarinde rendeleyip tavaya alıyoruz. Şeker ve tarçın ek edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Son olarak cevizleri ekleyip, karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Tepsimize yaydığımız hamurun üzerine soğumuş elmalı harcı her tarafına gelecek şekelde yayıyoruz. Buzluktaki hamuru elmalı harcın üzerine rendenin iri yeriyle her tarafına gelecek formda rendeliyoruz.
- Isıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıkıp ılıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Tepside Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













