Organik Tereyağ Tarifi

Organik Tereyağ Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre doğal tam yağlı süt kaymağı (ya da 1 litre çiğ sütü kaynatıp üstündeki kaymağı biriktirebilirsiniz)
  • Soğuk su

Organik Tereyağ Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kaymağı derin bir kaba alın ve mikserle yüksek evrede çırpın. (yaklaşık 10-15 dakika
  2. Kaymak evvel kremamsı bir kıvam alacak, akabinde tereyağı kesimleri ve ayran olarak ayrışacaktır.
  3. Tereyağı kesimlerini süzerek alın ve soğuk su dolu bir kaba koyun.
  4. Elinizle yoğurup yıkayarak kalan ayranı çıkarın.
  5. Berrak su çıkana kadar birkaç sefer tekrarlayın.
  6. Suyunu güzelce süzüp, biçim verin ve buzdolabında saklayın.

Not: daha aromalı olması için bir tutam tuz ekleyebilirsiniz.

Organik Tereyağ Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mısır Gevrekli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sultan Tatlısı
Ev Yapımı Pizza
Diyete Ozel Bulgur Mantisi
Kremalı Domates Soslu Nefis Spagetti Makarna
Fit Pratik Telafi Kahvaltısı
Kıyır Kıyır Poğaça
Hdabla | © 2025 |