Hamburger Tarifi

Hamburger Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 1,5 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi tercihimdir)
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Karamelize soğan için:

  • büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1,5 çay bardağı su

Hamburger sosu için:

  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Doğranmış turşu
  • 1 yemek kaşığı turşu suyu

Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte hazırlanışı için; kıymamızı derin bir kabın içerisine alıp, üzerine robottan çektiğimiz soğan ve sarımsağın suyunu sıkarak kıymaya ekliyoruz.
  2. Yumurta, galeta unu, tuz ve sirkeyi ek edip bir ölçü yoğurduktan sonra hardal ve pekmezi ekleyip tekrar yoğurduktan sonra üzerini kapatıp yarım saat dolapta bekletiyoruz.
  3. Daha sonra bir kavanoz kapağı yardımıyla şekillendiriyoruz. Tavaya sıvı yağ döküp kızartıyoruz.
  4. Karamelize soğan hazırlanışı için; tavaya sıvı yağımızı alıyoruz üstüne doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz bir müddet karıştırdıktan sonra üstüne şekeri ve tuzu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  5. Üstüne suyumuzu ekleyip karıştırıyoruz düzgünce karamelleşince altını kapatıyoruz.
  6. Tavada kızarttığımız hamburger ekmeğimize sosumuzu sürüyoruz. Daha sonra marul köfte ve soğanımızı koyuyoruz kaşar ekleyebilirsiniz köftenin üstünde eritip hamburgerimiz hazır. Afiyet olsunn :))

Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Enginar Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lor Peynirli Köz Biber Mezesi (Videolu)
Pudingli Kup
Ganajlı Magnolia
Lavaş Tava Böreği
Zeytinyağlı Kereviz Sapı Çorbası
Patates Topları (Yudum Yudum Mutluluk)
Hdabla | © 2025 |