Hamburger Tarifi

Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 1,5 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi tercihimdir)
- 1 adet küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Karamelize soğan için:
- büyük soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çimdik tuz
- 1,5 çay bardağı su
Hamburger sosu için:
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı hardal
- Doğranmış turşu
- 1 yemek kaşığı turşu suyu
Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte hazırlanışı için; kıymamızı derin bir kabın içerisine alıp, üzerine robottan çektiğimiz soğan ve sarımsağın suyunu sıkarak kıymaya ekliyoruz.
- Yumurta, galeta unu, tuz ve sirkeyi ek edip bir ölçü yoğurduktan sonra hardal ve pekmezi ekleyip tekrar yoğurduktan sonra üzerini kapatıp yarım saat dolapta bekletiyoruz.
- Daha sonra bir kavanoz kapağı yardımıyla şekillendiriyoruz. Tavaya sıvı yağ döküp kızartıyoruz.
- Karamelize soğan hazırlanışı için; tavaya sıvı yağımızı alıyoruz üstüne doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz bir müddet karıştırdıktan sonra üstüne şekeri ve tuzu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Üstüne suyumuzu ekleyip karıştırıyoruz düzgünce karamelleşince altını kapatıyoruz.
- Tavada kızarttığımız hamburger ekmeğimize sosumuzu sürüyoruz. Daha sonra marul köfte ve soğanımızı koyuyoruz kaşar ekleyebilirsiniz köftenin üstünde eritip hamburgerimiz hazır. Afiyet olsunn :))
Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
