Supangle

Supangle Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 70 gram bitter çikolata
- 3 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- 2 paket damla çikolatalı bisküvi (süt ile ıslatılacak)
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısı ve elenmiş un, nişasta, kakao karışımını koyup pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Tencereyi ocağa alın ve yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Pişen kremayı ocaktan alın içine sürülebilir çikolata kreması ve bitter çikolatayı ekleyip mikserle çırpmaya başlayın.
- Çırpma esnasında azar azar soğuk tereyağını ekleyin ve bu sürece krema ılıyana kadar yaklaşık on dakika devam edin.
- Sunum kaplarının tabanına bisküvi kesimleri koyun ve üstlerini supangleyle doldurun.
- Tatlıları dilediğiniz üzere süsleyin ve buzdolabında en az bir saat dinlendirip servis edin. Deneyeceklere afiyet olsun🌸.
Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


