Supangle

Supangle Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 70 gram bitter çikolata
  • 3 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 2 paket damla çikolatalı bisküvi (süt ile ıslatılacak)
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu

Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısı ve elenmiş un, nişasta, kakao karışımını koyup pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  2. Tencereyi ocağa alın ve yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirin.
  3. Pişen kremayı ocaktan alın içine sürülebilir çikolata kreması ve bitter çikolatayı ekleyip mikserle çırpmaya başlayın.
  4. Çırpma esnasında azar azar soğuk tereyağını ekleyin ve bu sürece krema ılıyana kadar yaklaşık on dakika devam edin.
  5. Sunum kaplarının tabanına bisküvi kesimleri koyun ve üstlerini supangleyle doldurun.
  6. Tatlıları dilediğiniz üzere süsleyin ve buzdolabında en az bir saat dinlendirip servis edin. Deneyeceklere afiyet olsun🌸.

Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patatesli Omlet
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tel Kadayıflı Muhallebi
Sebze Çeşni (Tuzot)
Ekler
Anne Usulü Kıymalı Taze Biber Dolması
Süzme Yoğurt Ve Domates Eşliğinde Sigara Böreği
Soslu Elmalı Kek
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet