Tel Şehriyeli Yeşil Mercimek Çorbası
Tel Şehriyeli Yeşil Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı tel şehriye
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan (ince doğranmış)
- 2 adet domates (ince doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 – 1,5 litre su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- İsteğe bağlı kuru nane
Tel Şehriyeli Yeşil Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir gece evvelden sıcak suda bekletin yahut birebir gün yaklaşık 20 dakika haşlayın, akabinde süzün.
- Bir tencerede biraz sıvı yağı ısıtın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Salçayı ve doğranmış domatesleri ekleyin, birkaç dakika kavurmaya devam edin.
- Mercimekleri ilave edin, sıcak suyu üzerine dökün.
- Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın.
- Orta ateşte mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 25–30 dakika pişirin.
- Son 10 dakikada erişteyi ekleyin ve yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
- Püf noktası: → su yerine tavuk suyu kullanırsanız çok daha lezzetli olur! → üzerine biraz limon suyu gezdirin yahut bir kaşık yoğurtla servis edin!.
Tel Şehriyeli Yeşil Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







