Köz Patlıcan Çorbası Tarifi

Köz Patlıcan Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 su bardağı süt
  • Çeyrek çay bardağı sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber

Üzerine;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Köz Patlıcan Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları yağlı kağıda sarıp fırında yada közmatikte yumuşayana kadar közleyelim.
  2. Kabuklarını soyup, küçük küçük keselim.
  3. Bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyup eritelim. Üzerine küçük kesilmiş soğanı koyup kavuralım. Patlıcanları ve unuda ek edelim. Ardına sütü ve kremayı koyalım. 3 su bardağı suyuda ek edip 10 dk kaynatalım. Blenderdan geçirip, tuz ve karabiber ekleyelim.
  4. Bir tavada tereyağını eritelim. Kırmızı toz biber ekleyip, biraz karıştıralım ocaktan alalım.
  5. Kaselere koyup yağını gezdirelim. Yapacaklara afiyet olsun.

Köz Patlıcan Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli İrmik Tatlısı
Avakado Yediren Yumurta
Bal Kabaklı Muhallebi
Rulo Pasta
Pancarlı Pancake
Çikolatalı Parçalı Kek
Hdabla | © 2025 |