Tahinli Kabak Tatlısı

Tahinli Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5-3 kilo orta uzunluk dilimlenmiş bal kabağı
  • 6.5 su bardağı toz şeker (tatlı severseniz bir bardak daha şeker alır)
  • 1 tane çubuk tarçın
  • 3 -4 adet karanfil

Üzeri için:

  • Tahin

Tahinli Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları yıkadıktan sonra orta kalınlıkta dilimleyin.
  2. Tabanı geniş tencereye yeşil kısımları altta kalacak halde yerleştirin.
  3. 6 su bardağı şeker ilave edin.
  4. Tarçını ikiye bölün ve akabinde karanfillerle birlikte tencereye ekleyin.
  5. Bu basamaktan sonra tencereyi ocağa koyup kaynayana kadar bekleyin.
  6. Kaynayınca altını kısın orta ara denetim edip piştiğinde ocaktan alın.
  7. Bu süreç yaklaşık 30-40 dakika sürebilir.

**Not: tencere yanar diye düşünerek su koymayın zira kabak suyunu bırakan bir sebzedir.

Tahinli Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Zayıflamak İçim Smoothie
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Yoğurt
Un Yok Yağ Yok Fıstıklı Kurabiye
Kabak Spagetti
Nohut Ekmeği
Gerçek Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
Bebe Bisküvili Püre
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet