Brüksel Lahana Ve Patatesli Graten

Brüksel Lahana Ve Patatesli Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram brüksel lahanası
  • 2 adet patates

Sosu için:

  • 200 ml süt
  • 200 ml krema
  • Muskat rendesi
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • 1 su bardağı kaşar rendesi

Brüksel Lahana Ve Patatesli Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyup istediğiniz boyutta ince ince kesiyoruz. Borcama alıyoruz.
  2. Brüksel lahanaların dış yapraklarını alıp yıkıyoruz.
  3. 4-5 dk tuzlu suda haşlıyoruz süzüp soğuk suyla şokluyoruz.
  4. Patateslerin ortasına yerleştiriyoruz.
  5. Süt,krema baharatları ve tuzu küçük bir tencereye alıp bir taşım kaynatıyoruz.
  6. Yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  8. Üzerine kaşar rendesi serpiştiriyoruz ve tekrar fırına veriyoruz kaşar eriyene kadar.
    Afiyet olsun 🤗.

Brüksel Lahana Ve Patatesli Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Minik Elmalı Tartlar
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avokadolu Yoğurt (12 + Ay)
Köfteli Hünkar Beğendi (Videolu)
Sulu Köfte
Brownie Kurabiye
El Açması Patatesli Börek
Kremalı Mor Lahana Çorbası (12 Ay +)
Hdabla | © 2025 |