Tavuklu Yeşil Mercimekli Meyhane Pilavı

Tavuklu Yeşil Mercimekli Meyhane Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet küçük uzunluk patates
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- Göz kararı tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Tavuklu Yeşil Mercimekli Meyhane Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuklarımızı kuşbaşı doğrayıp tavaya alalım ,orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim .
- Sıvı yağı ek edip küp doğranmış soğan ve biberleri ek edelim ve güzelce kavuralım.
- Daha sonra salçaları ek edelim ,küp doğradığımız patatesi ekleyip karıştıralım .
- Tereyağı ek edip bulgur ve haşlanmış mercimeği ek edelim .
- Nanesini ve sıcak suyunu ek edip orta ateşte denetimli pişirelim .
- Yaklaşık 15 dakika demlendirdikten sonra servis edelim afiyet olsun.
Tavuklu Yeşil Mercimekli Meyhane Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

