Tavuklu Yeşil Mercimekli Meyhane Pilavı

Tavuklu Yeşil Mercimekli Meyhane Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet küçük uzunluk patates
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Göz kararı tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Tavuklu Yeşil Mercimekli Meyhane Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuklarımızı kuşbaşı doğrayıp tavaya alalım ,orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim .
  2. Sıvı yağı ek edip küp doğranmış soğan ve biberleri ek edelim ve güzelce kavuralım.
  3. Daha sonra salçaları ek edelim ,küp doğradığımız patatesi ekleyip karıştıralım .
  4. Tereyağı ek edip bulgur ve haşlanmış mercimeği ek edelim .
  5. Nanesini ve sıcak suyunu ek edip orta ateşte denetimli pişirelim .
  6. Yaklaşık 15 dakika demlendirdikten sonra servis edelim afiyet olsun.

Tavuklu Yeşil Mercimekli Meyhane Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Yoğurt
Ispanaklı Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı (Videolu)
Fresh Ve Doyurucu Makarna Salatası
Karpuzlu Soda (Videolu)
Pratik Kısır
Çikolatalı Tart Pasta
Hdabla | © 2024 |