Tavuklu Yeşil Mercimekli Meyhane Pilavı

Tavuklu Yeşil Mercimekli Meyhane Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet küçük uzunluk patates
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Göz kararı tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Tavuklu Yeşil Mercimekli Meyhane Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuklarımızı kuşbaşı doğrayıp tavaya alalım ,orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim .
  2. Sıvı yağı ek edip küp doğranmış soğan ve biberleri ek edelim ve güzelce kavuralım.
  3. Daha sonra salçaları ek edelim ,küp doğradığımız patatesi ekleyip karıştıralım .
  4. Tereyağı ek edip bulgur ve haşlanmış mercimeği ek edelim .
  5. Nanesini ve sıcak suyunu ek edip orta ateşte denetimli pişirelim .
  6. Yaklaşık 15 dakika demlendirdikten sonra servis edelim afiyet olsun.

Tavuklu Yeşil Mercimekli Meyhane Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağlı Mercimek Çorbası (Soğansız)
Çöp Şiş Pişi
Mozaik Kek Tarifi
Elmalı Brokoli Salatası
Antep Cheesecake
Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet