Fiyonk Açma

Fiyonk Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta beyazı (sarısı üzerine sürmek için ayrılır)
  • Yarım paket instant (toz olan) maya
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı süt haşhaş

Fiyonk Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şu, şeker ve maya karıştırılır daha sonra üzerine sıvı yağ, tuz ve yumurta eklenip karıştırılır üzerine yavaş yavaş un eklenip yoğrulur.
  2. Daha sonra 30 dakika sonra hamurun üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ eklenip, hamur tekrar yoğrulup mayası gelene kadar bekletilir.
  3. Daha sonra mandalina büyüklüğünde modüller alınıp yuvarlanır ve merdaneyle çok büyük olmayacak biçimde ince olmasın açılıp bıçakla kesilip form verilir ( iki kesik altta bir kesik üst iki kenar birleştirilip alttaki kısım üste birleştirip fiyonk biçimi verilir)
  4. 20 dakikada tepsi mayası yapılıp üzerine yumurta ve süt karışımı sürülüp, evvelce ısınmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Fiyonk Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilekli Matcha Latte
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Yaprak Sarması
Portakallı Kurabiye
Fırında Patatesli Tavuk
Lezzetli Kuymak
Tavuk Şiş
Zeytinyağlı Lahana Dolması
Hdabla | © 2025 |