Havuç Çorbası

Havuç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane havuç
- 1 baş soğan
- 1 küçük kesim zencefil
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı kaşık zeytinyağ
- 5 su bardağı su yarısı tavuk suyu yada kemik suyu olabilir
- 1 çay kaşığı tepeleme zerdeçal
- 1 çay kaşığı tepeleme karabiber
- Tuz
Terbiyesi için;
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1.5 su bardağı süt
Havuç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 yemek kaşığı tereyağı ve 5 yemek kaşığı zeytinyağı tencereye alıp soğanı yemeklik doğrayalım kısık ateşte kavuralım üzerine 1 kaşık un ekleyip bir iki çevirelim.
- Rendelediğimiz havucu zencefili sarımsağı ekleyip havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte kavuralım üzerine 5 şu bardağı sıcak suyu ekleyelim (bunun yarısını varsa tavuk suyu et suyu kemik suyu hangisi varsa eklerseniz lezzeti ikiye katlanır yoksa kural değil)
- Bir tel çırpıcıyla karıştıralım orta ateşte bir 10 dakika pişirelim, blendardan çekelim tekrar ocağa alalım.
- Diğer tarafta 1yemekkaşığı nisasta ile 1. 5 şu bardağı sütü güzelce çırpalım kaynayan çorbaya karıştıra karıştıra ekleyelim. Karabiber, zerdeçal ve tuzuda ekleyip 1taşım kaynatalım çorbamız hazır.
Not:Eğer yaş zencefil yoksa yerine 1 çay kaşığı toz zencefili koyabilirsiniz.
Havuç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













