Havuç Çorbası

Havuç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane havuç
  • 1 baş soğan
  • 1 küçük kesim zencefil
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı kaşık zeytinyağ
  • 5 su bardağı su yarısı tavuk suyu yada kemik suyu olabilir
  • 1 çay kaşığı tepeleme zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tepeleme karabiber
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1.5 su bardağı süt

Havuç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 yemek kaşığı tereyağı ve 5 yemek kaşığı zeytinyağı tencereye alıp soğanı yemeklik doğrayalım kısık ateşte kavuralım üzerine 1 kaşık un ekleyip bir iki çevirelim.
  2. Rendelediğimiz havucu zencefili sarımsağı ekleyip havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte kavuralım üzerine 5 şu bardağı sıcak suyu ekleyelim (bunun yarısını varsa tavuk suyu et suyu kemik suyu hangisi varsa eklerseniz lezzeti ikiye katlanır yoksa kural değil)
  3. Bir tel çırpıcıyla karıştıralım orta ateşte bir 10 dakika pişirelim, blendardan çekelim tekrar ocağa alalım.
  4. Diğer tarafta 1yemekkaşığı nisasta ile 1. 5 şu bardağı sütü güzelce çırpalım kaynayan çorbaya karıştıra karıştıra ekleyelim. Karabiber, zerdeçal ve tuzuda ekleyip 1taşım kaynatalım çorbamız hazır.

Not:Eğer yaş zencefil yoksa yerine 1 çay kaşığı toz zencefili koyabilirsiniz.

Havuç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:2 Malzemeli Pismeyen Çıtır Kurabiye (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek
Beyaz Lahana Salatası
Nefis Tavuk Sote
Kıymalı Brokoli Çorbası
Bisküvili Ve Kadayıflı Muhallebi Pasta
İki Renkli Buzluk Kurabiyesi Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet