Tavada Tavuklu Lavaş Böreği

Tavada Tavuklu Lavaş Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet lavaş
  • 250 gr tavuk göğüs eti
  • Rendelenmiş kaşar peynlri
  • 1 orta uzunluk kase ketçap
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı

Tavada Tavuklu Lavaş Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yayvan bir tencereye 1/2 çay bardağı ayçiçek yağını alıyoruz.
  2. Üzerine küçük doğradığımız göğüs etini tuz karabiber kırmızı tozbiber ekleyerek soteliyoruz.
  3. Tavuğu kendi suyunda suyunu çekene dek pişiriyoruz. Ilımaya bırakıyoruz.
  4. Lavaşımızı tezgahımıza alarak üzerine ketçabımızı 1 yemek kaşığı olacak biçimde sürüyoruz.
  5. Onun üzerine pişen tavuk harcımızı ve rendelenmiş kaşar peynirimizi ekleyip birinci evvel iki yanını kıvırıp daha sonra rulo yaparak hal veriyoruz.
  6. Yağladığımız tavamıza alarak artlı önlü kızartıyoruz. Afiyetler olsun🤗.

Tavada Tavuklu Lavaş Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süt Helvası (Bursa Helvası)
Reyhan Şerbeti Tarifi (Videolu)
Yumuşacık Anne Keki
Bol Soslu Islak Kek
El Açması Baklava
Yoğurtlu Köz Biber Mezesi
Hdabla | © 2025 |