Tavada Tavuklu Lavaş Böreği
Tavada Tavuklu Lavaş Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet lavaş
- 250 gr tavuk göğüs eti
- Rendelenmiş kaşar peynlri
- 1 orta uzunluk kase ketçap
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı
Tavada Tavuklu Lavaş Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yayvan bir tencereye 1/2 çay bardağı ayçiçek yağını alıyoruz.
- Üzerine küçük doğradığımız göğüs etini tuz karabiber kırmızı tozbiber ekleyerek soteliyoruz.
- Tavuğu kendi suyunda suyunu çekene dek pişiriyoruz. Ilımaya bırakıyoruz.
- Lavaşımızı tezgahımıza alarak üzerine ketçabımızı 1 yemek kaşığı olacak biçimde sürüyoruz.
- Onun üzerine pişen tavuk harcımızı ve rendelenmiş kaşar peynirimizi ekleyip birinci evvel iki yanını kıvırıp daha sonra rulo yaparak hal veriyoruz.
- Yağladığımız tavamıza alarak artlı önlü kızartıyoruz. Afiyetler olsun🤗.
Tavada Tavuklu Lavaş Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










