Bol Soslu Islak Kek

Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikser ile çırpalım.
- Daha sonra sıvı yağ,süt,vanilya ve kakao ek edip güzelce karıştıralım.
- Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştıralım.
- Borcamı yağlayıp kek karışımını dökelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika denetimli bir halde pişirelim.
- Sos için bütün materyalleri tencereye alıp kaynatalım.
- Kek piştikten sonra 1-2 dakika bekletelim ve sıcak sıcak dilimleyelim.
- Sosuda sıcak biçimde kekimize dökelim. (ikiside sıcak olucak).
- Üzerine: hindistan cevizi, antep fıstığı vs. Dökebilirsiniz.Afiyet olsun ❤️.
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




