El Açması Baklava

El Açması Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı (yumuşamış)
- 1 çay bardağı süt
- 1 yarım çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı sirke
- Bir çimdik tuz
- 6 su bardağı un
- 300 gr nişasta
Üzeri için;
- 150 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
Arasına;
- Ceviz
- Fındık
El Açması Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tüm materyalleri sırası ile karıştırıp unu ekleyerek çok sert ve çok yumuşak olmayan bir hamur yoğuruyoruz.
- Dinlendirmeden bezelere ayıralım ve nişasta ile tabak büyüklüğünde açalım.
- İsterseniz bir gece evvelce yoğurup buzdolabında bekletebilirsiniz bu formda hamurumuz güzelce dinlenmiş olur.
- Tek tek açtığımız bezlerin ortasına birer buzdolabı poşeti yerleştirelim ki bezeler yapışmasın.
- Dinlenen hamurlarımızı birinci başta bol nişasta ile açmaya başlayalım tepsimizin altını biraz yağlayalım ve açtığımız bezeleri tepsiye yerleştirelim .
- Her kata biraz tereyağı sürelim kaç bezemiz var ise iki ye bölerek bir kata ceviz fındık vs koyalım ve katlarımızı açıp yerleştirmeye devam edelim.
- Enson katımızı serdikten sonra istediğimiz üzere dilimleyelim üzerine bir su bardağı sıvı yağ sürelim ki hem çıtır hemde hoş sarı bir renk olsun.
- Fırına verdiğimiz baklavamızı evvel 20 dk 180 derece daha sonra 175 derecede 40 dakika pişirelim ki tüm katlar güzelce pişsin.
- Şerbetimizi evvelden hazırlayalım. Ilık olsun fırından çıkan sıcak baklavamıza şerbeti dökelim.Afiyet olsun.
El Açması Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

