Süt Helvası (Bursa Helvası)

Süt Helvası (Bursa Helvası) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım paket vanilin
Üzeri için;
- Kıyılmış fındık yahut ceviz
Süt Helvası (Bursa Helvası) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü ve şekeri, şeker eriyene kadar başka bir kapta çırpalım.
- Tencereye tereyağ ve unu alalım.
- Un yoğunlaşana kadar kavuralım.
- Un yağı çekip istenilen kıvama geldikten sonra hazırladığımız sütlü şerbeti yavaş yavaş helvaya ekleyelim.
- Bir yandan daima karıştırmaya devam edelim.
- Son olarak yumurta sarısı ve vanilini ekleyip ocaktan alalım.
- Fırın kaplarına paylaştırdıktan sonra 200°c evvelce ısıtılmış fırında 10-15 dk pişirelim.
- Fırından çıkan helvaları dilediğiniz üzere süsleyip sıcak yahut soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun🌸.
Süt Helvası (Bursa Helvası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
