Tavada Lavaş Tost
Tavada Lavaş Tost Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet lavaş
- 2 adet yumurta
- Çeyrek kangal sucuk
- 1 orta uzunluk soğan
- Kaşar yada rastgele bir peynir
- Zeytinyağı
Tavada Lavaş Tost Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sucukları ve soğanı dilileyin tavada yağsız biçimde sucukları bir iki dakika alt üst pişirin. Akabinde soğanlarıda hafif pişirin sucuğun kendi yagı çıkacağı için kâfi olacaktır hemde lezzet verecektir.
- İç materyalleri çiğden de koyabilirsiniz fakat bu formda daha lezzetli oluyor.
- Pişen materyalleri farklı bir tabağa alın lavaşın üzerine bir yumurtayı kırıp çatalla hafif çırparak dağıtın.
- Yumurtanın üzerine pişen soğan ve sucukları dizin üzerine kaşar dilimlerini yerleştirin ben kendi yaptığım köy peynirini kullandım.
- Üzerine zeytinyağı gezdirip başka lavaşı da kapatın tavaya çok az zeytinyağı gezdirin lavaşı tavaya koyun kapağını kapatın kapağı kesinlikle kapatın yumurtanın daha çabuk pişmesi hemde buhar yoluyla lavaşın kızarırken sertleşmemesi için.
- Lavaşı alt üst güzelce kızartın öbür lavaşlarıda birebir biçimde kızartın dilimleyip sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Tavada Lavaş Tost Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















