Çilekli Rulo Pasta

Çilekli Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sıcak su

Krema için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • Çilek

Çilekli Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
  2. Sıvı yağ ve su ekleyelim, mikserle düşük ayarda çırpalım daha sonra kuru gereçleri eleyerek ekleyelim ve spatula yardımıyla karıştıralım.
  3. Yağlı kağıt serili tepsiye boşaltalım (30*40 cm) 175 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
  4. Krema gereçlerini tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  5. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  6. Kekin birinci sıcaklığı çıktığında yağlı kağıt üzerine aykırı çevirelim, pişirdiğimiz kağıdı çıkaralım. Öteki yağlı kağıtla rulo yapalım. Bu biçimde 10 dakika bekletelim sonra rulo keki dikkatlice açıp kremayı sürelim.
  7. Üzerine çilek ekleyelim yağlı kağıtla tekrar rulo saralım yağlı kağıdın uç kısmını alta getirelim ki biçimi bozulmasın bu hâliyle 4-5 saat buzdolabında bekletelim.
  8. Dinlenen kekin yağlı kağıdını çıkarıp krem santisini sürelim ve dilediğimiz üzere süsleyelim. Afiyet olsun.

Çilekli Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Magnolia
Süt Helvası
Etli Nohut Yemeği
Hellim Peynirli Roka Salatası
Kıymalı Börek
İşkembeli Nohut
Hdabla | © 2025 |