Tam Buğday Unlu Pizza

Tam Buğday Unlu Pizza Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 bardak tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Tuz
  • Alabildiği kadar ılık su

Sos için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı pesto sos
  • 1 yada 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üstündeki gereçler;

  • Kaşar peyniri
  • Hindi jambon
  • Mantar
  • Hellim

Tam Buğday Unlu Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına unu, mayayı, ılık suyu tuzu alıp karıştırıp yoğuruyoruz.
  2. Hamur, kulak göğsü yumuşaklığında olacak.
  3. Hamur hazır olunca, hamuru mayalandırma için 30 dk dinlendiriyoruz.
  4. Tepsinizin büyüklüğünde hamuru açıp üstüne birinci sosumuzu sürdükten sonra, birinci olarak kaşar ekleyip sonrasında başka materyalleri dilimlererek dilediğiniz üzere ekliyorsunuz.
  5. Hazırlamış olduğunuz pizzayı evvelden ısıtılmış 200 derece ısısında fırına koyup, fırının kapağını açmadan, camlı kısımdan orta ara denetim edip, 20 dakika sonunda pişirme sürecini tamamlıyorsunuz.

Şimdiden afiyet olsun.

Not: fırının mühleti fırına nazaran değişmektedir.

Tam Buğday Unlu Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Kumpir
Fırında Karamelize Soğan Dolması
Mozaik Pasta (Videolu)
Tuzlu Kurabiye
Yeşil Zeytinli Fiyonk Makarna
Kabaklı Salatalık Mezesi (Pişirme Yok Bir Kabak Varsa Dene!)(Videolu)
Hdabla | © 2025 |