Patlıcan Kumpir

Patlıcan Kumpir Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet postan patlıcan
  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 1 küçük kase kaşar peyniri
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Biraz karabiber, kimyon ve yenibahar
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım kavanoz domates sosu yahut 2 domates

Patlıcan Kumpir Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bostan patlıcanları yıkadıktan sonra çatal yardımı ile her yerini deliyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bostan patlıcanları koyuyoruz 200 derecede güzelce yumuşayana kadar közlüyoruz.
  2. Tencereye soğanları doğruyoruz kıymamızı da soğanla birlikte koyup yeterlice kavuruyoruz azıcık suyunu alınca yağ ve öteki baharatları katıyoruz en son domates sosunu katıp biraz pişiriyoruz 10 dakika sonra ocağı kapatıyoruz.
  3. Fırından çıkardığımız bostan patlıcanların üzerinden ince bir kapak kesiyoruz. İçine bir küp tereyağı koyup çatal yardımı ile eziyoruz.
  4. Rendelediğimiz kaşar peynirleri de içerlerine doldurup 10 dakika fırına veriyoruz kaşarlar eriyince kıymalı harcı doldurup tekrar fırına veriyoruz. 15 dakika sonra fırından çıkarıp, servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Patlıcan Kumpir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Zayıflamak İçim Smoothie
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Profiterol(Kolay Yapım)
Et Soteli Tembel İşi Beğendi
Mütebbel Mezesi
Çikolatalı Kek (Yaş Pasta Tadında)
Köfte Menü (Çocukluğumun Sevdiği)
Mayasız Pişi
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet