Yeşil Zeytinli Fiyonk Makarna

Yeşil Zeytinli Fiyonk Makarna Tanımı İçin Malzemeler

Makarna için;

  • 1 litre kaynar su
  • 1 paket fiyonk makarna
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 5 dış sarımsak
  • 1 adet kırmızı etli biber
  • 300 gram kıyma
  • 8 adet taze mantar
  • Yeşil zeytin
  • Beyaz peynir
  • Tuz
  • Karabiber

Yeşil Zeytinli Fiyonk Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir tavaya yağı alalım.
  2. Kızgın yağın üzerine ince ince küp küp doğranmış soğanı, sarımsağı ve kırmızı biberi ek edelim ve kısık ateşte kavuralım.
  3. İnce ince kıyılmış mantar ek edelim. Biraz kavuralım.
  4. Salçayı ek edelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
  5. Malzemenin üzerini gecene kadar kaynar su ek edelim damak tadınıza nazaran tuzunu, baharatı ek edelim. Kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  6. Diğer taraftan uygun bir tavaya kaynar suyu ek edelim tuzu, sıvı yağı ek edelim. Tekrar kaynayan suya makarnayı ek edelim.
  7. Bir iki kepçe makarna suyundan sosa ek edelim.
  8. Pişmiş olan makarna suyunu süzelim.
  9. Makarnayı, sosa ek edelim. 3 dakika kadar daha pişirmeye devam edelim.
  10. Sıcak servis yapalım afiyet olsun.

Yeşil Zeytinli Fiyonk Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Cream Puff Tarifi (Pastaneden Farksız)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıbrıs Tatlısı
Soğuk Kadayıf
Patlıcanlı Çöp Şiş Tarifi
Sebzeli Mantarlı Bulgur Pilavı
Süper Hızlı Milkshake
Pankek (Süt Burger)
Hdabla | © 2025 |